Släkten Sven Peter Karlsson
Släkten

Släktträffar

Hej.

Jag heter Nils-Gunnar. Bor i Kristdala kommer ursprungligen från Massemåla, en liten by väster om Högsby. Är tidig pensionär 59 år. Vi hade den första släktträffen den 10 juni 2007 då, 55ättlingar, efter Sven Peter Karlsson var samlade I Högsby. Först samlades vi i kyrkan och var med på Högmässan, därefter var det fotografering, på trappan utanför kyrkan. Därefter samlades vi runt Sven Peter Karlssons gravsten och satte ned en bukett vackra blommor.

Sedan bar det av till Värdshuset Emågården, där vi åt mat, ett härligt smörgordsbord. När vi var mätta och belåtna, presenterades våra sex släktgrenar, var och en fick säga något, från sin släktgren. En rolig och givande samvaro. Därefter åkte vi till Mjösebo, där Christina Henriksson tog emot och förevisade, släktgården, på ett föredömligt sätt.

 

släktträffen 2007.

 

 


Den 12 september 2009 hade vi släktträff numer 2. Vi var cirka 50 personer, varav 28 ättlingar, som samlades på Stabygården i Högsby för att inta en god middag. Därefter höll Christina Dannesäter ett föredrag om byforskning, Hon betonade bland annat att det är viktigt att lyssna på de äldre som hade bott i den aktuella byn. Sedan bildades en släktförening, där en person från varje släktgren blir kontaktperson för att bl a bistå med uppgifter till hemsidan. Därefter åkte vi till Mjösebo och föräldragården. Christina och jag hade dukat bord utanför huset, för att där äta tårta och dricka kaffe. Sedan läste jag ett urklipp från Barometern om Mjösebo 1939. Det var en intervju med Leonard Svensson. Av den framkom bland annat att släktgården då hade gått i arv i över 200 år. Därefter slutade vår samvaro. Vi bestämde att hålla en träff om två år igen.  

 

Släktträff 2009.